Huskyfarmi

       Aada farmin johtaja & Töpsy
Aada farmin johtaja & Töpsy

Olemme pyhätunturin lähin Husky farmi, sijaitsemme noin kilometrin päässä Pyhän keskustasta Kemijärven suuntaan! Olemme pieni perheyritys ja toteutamme safareita asiakaslähtöisesti lyhyistä matkoista aina 15 km retkiin. Perheemme on toiminut rekikoirien parissa 19 vuoden ajan. 

Valitsimme rekikoiriksi Samojedit niiden luonteen ja Alaskan Huskyt niiden nopeuden vuoksi. Tilallamme asustaa 11 Samojedia ja 5 Alaskan huskya. 

Uusin vahvistus safareillemme on Ukko, 18kk ikäinen alaskan husky.

Samojedit ovat luotettavia ja pitkäjänteisiä työskentelijöitä reessä. Niiden ystävällisyys ja läheisyys ovat vailla vertaa, sillä vaikka ne ovat kovia tekemään töitä, niin niiltä löytyy aina aikaa myös hellittelylle. Samojedit ovat arktinen ja vanha koirarotu, joita on käytetty sekä taakan vetämiseen, mutta myös perhekoirina. 

Alaskan huskyt eivät ole virallinen rotu, vaan niiden jalostus on oletettavasti lähtenyt Siperian huskyista ja arktisista rekikoirista. Tavoitteena jalostuksella on ollut lisätä koirien nopeutta ja kestävyyttä rekikoirina. Huskyt voivat olla ulkonäöllisesti hyvinkin poikkeavia toisistaan. 

Voit seurata meitä ja koiriemme elämää instagramissa nimellä luminena ja facebookissa Wellness Studio Joy ja LumiNenän Koiravaljakot.